Warning: Undefined variable $url in /home/r105346body/masamusculara.ro/wp-content/plugins/links-auto-replacer/public/class-lar-public.php on line 171
Diferite tipuri de diete de slăbit rapide
Dietele pot fi definite ca planuri fixe sau conturate de consum, pentru un scop specific, cum ar fi pierderea în greutate.
Pentru slăbire, unele planuri de masă sunt sănătoase și durabile pe termen lung, în timp ce altele, deși eficiente pe termen scurt, sunt foarte restrictive și pot dăuna organismului.
În timp ce unele diete restricționează carbohidrații, caloriile sau grăsimile nesănătoase, altele se concentrează pe reducerea poftei de mâncare.
Care sunt diferitele tipuri de diete de slăbit rapide?
Iată o detaliere a celor mai populare diete despre care se spune că ajută în slăbire rapidă.
Dieta mediteraneană – diete de slabit rapide
Împrumutând puternic din obiceiurile nutriționale ale oamenilor din sudul Europei, adică Grecia, Creta, sudul Italiei, Spania, sudul Franței și Portugalia, aceasta este o dietă bogată în legume care restricționează majoritatea consumului posibil de carne.
Sunt preferate alimentele vegetale, cerealele integrale, fasolea, uleiul de măsline, semințele și nucile, iar principalele alimente lactate sunt brânza și iaurtul.
Sunt permise unele păsări de curte, vin și cantități moderate de pește.
Legumele sunt luate în fiecare masă, iar peștele este preferat puiului. În loc de unt, marinate sau sosuri pentru salată, se recomandă ulei (în special măsline).
De asemenea, se consumă cantități mari de cereale integrale, nuci și ierburi.
Alte beneficii:
- Ajută la depresie
Potrivit unui studiu publicat pe HHS Public Access, acest plan alimentar poate proteja împotriva dezvoltării simptomelor depresive la vârste mai în vârstă.
- Controlează nivelul zahărului din sânge
Este o dietă sănătoasă și durabilă de slăbit. Cercetări ample confirmă faptul că îmbunătățește calitatea vieții și scade riscul de boli precum demența și afecțiunile cardiace.
Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați – diete de slabit rapide
Acestea implică restricționarea aportului zilnic de carbohidrați, astfel încât organismul să fie nevoit să utilizeze mai multe grăsimi pentru combustibil în locul carbohidraților ca sursă principală de energie.
Această dietă este bogată în proteine și grăsimi.
Beneficii
- Util în pierderea în greutate. Se poate pierde mai mult în greutate decât în dietele cu conținut scăzut de grăsimi, cu restricții calorice, deoarece se poate ajunge la cetoză.
- Pot reduce pofta de mâncare. Poate reduce grăsimea periculoasă din burtă înregistrată în jurul organelor.
- Minimizează factorii de risc, cum ar fi nivelul de insulină, nivelul zahărului din sânge, nivelul colesterolului, trigliceridele din sânge și tensiunea arterială.
Dezavantaje
- Poate duce la o creștere a colesterolului LDL rău.
- În cazuri extrem de rare, dietele cu conținut scăzut de carbohidrați pot duce la cetoacidoză nediabetică, în special la mamele care alăptează, care pot fi fatale dacă nu sunt tratate.
Diferite tipuri de diete cu conținut scăzut de carbohidrați
Ce poți mânca în dieta Dukan?
- Toate tipurile de carne slabă
- Pești și crustacee
- Proteine vegetare
- Produse lactate fără grăsimi
- Apă
- 5 linguri tărâțe de ovăz
Dieta Dukan – diete de slăbit rapide
Aceasta este o dietă bogată în proteine, cu conținut scăzut de carbohidrați, pentru pierderea în greutate.
Este împărțită în 4 faze – 2 faze de slăbire și 2 faze de întreținere, fiecare cu un anumit plan dietetic și diferite perioade de timp în funcție de numărul de kilograme pe care dorești să le pierzi.
- Cele 2 faze de slăbire implică consumul de mese bogate în proteine și tărâțe de ovăz.
- Celelalte 2 faze de întreținere implică consumul de legume fără amidon și unele grăsimi și carbohidrați și, pe măsură ce trece timpul, consumi mai puține proteine pure pentru a-ți menține greutatea ideală.
Beneficii – Pierderea în greutate se realizează prin creșterea anumitor hormoni de plinătate, o rată metabolică mai mare și o reducere a hormonului foamei grelină.
Dezavantaje – Nu are alte beneficii dovedite în afară de pierderea în greutate.
Pierderea rapidă în greutate realizată prin restricție extremă de calorii determină pierderi semnificative ale mușchilor, iar corpul poate ajunge să conserve energie. Prin urmare, va fi mai ușor să recâștigi greutatea pierdută.
Există foarte puține cercetări cu privire la acest plan de masă.
În plus, restricționează atât aportul de grăsimi, cât și aportul de carbohidrați, o strategie care nu este bazată pe știință.
În schimb, cercetările au demonstrat că consumul de grăsimi sănătoase ca parte a unei diete bogate în proteine poate crește rata metabolică în comparație cu dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sau cu conținut scăzut de grăsimi.
Ce să mănânci în dieta ketogenică?
- Fructe de mare. Peștele și crustaceele
- Legume cu conținut scăzut de carbohidrați
- Avocado
- Carne și păsări de curte
- Ouă
- Ulei de cocos
- Iaurt grecesc simplu și brânză vaci
Dieta ketogenică – diete de slăbit rapide
Aceasta este un alt plan de masă în care consumul de carbohidrați este redus și, spre deosebire de celelalte, consumul de grăsimi sănătoase (nuci, avocado, semințe, nuci de cocos, pește gras și ulei de măsline) este crescut pentru a permite corpului să ardă grăsimi ca combustibil în loc de carbohidrați (glucoză).
Este cea mai populară dietă.
Urmând acest plan alimentar, depozitele de grăsime sunt defalcate pentru combustibil pentru a crea cetone prin procesul de cetoză.
Beneficii – Este utilizată pentru:
- a trata epilepsia rezistentă la medicamente,
- a trata diabetul,
- a reduce colesterolul și trigliceridele,
- a îmbunătăți tensiunea arterială.
Ajută în scăderea în greutate prin eliminarea de calorii, cum ar fi orezul alb, pâinea albă și băuturile cu zahăr, reducând pofta de mâncare și arzând mai multe calorii.
Dezavantaje – Interzice aportul de fructe și legume hrănitoare, cu un conținut ridicat de carbohidrați.
O cantitate prea mare de proteine poate fi dăunătoare sănătății.
- Poate duce la oboseală din cauza lipsei de carbohidrați
- Poate duce la cetoacidoză la persoanele cu diabet de tip 1 care pot duce la comă diabetică sau la deces.
Diferite tipuri de diete keto
Există diferite diete cu conținut ridicat de grăsimi, proteine moderate și ceto cu conținut scăzut de carbohidrați.
Acestea includ:
Keto încetinită – Accentul este pus doar pe menținerea aportului de carbohidrați foarte scăzut, dar nu poate duce la cetoză.
Keto 20 – Este o variantă a dietei ceto prin care se consumă mai mulți carbohidrați decât de obicei.
În timp ce dieta ketogenică tradițională recomandă 70-75% grăsimi, 10% proteine și 5% carbohidrați, aici grăsimile sunt 50%, proteinele 30% și carbohidrații 20%.
Ce să mănânci în dieta paleo?
- Carne, pește, ouă, legume, fructe, nuci, semințe, ierburi, condimente, grăsimi și uleiuri sănătoase.
Dietă Paleo – diete de slabit rapide
Acest plan alimentar te încurajează să mănânci aceleași alimente pe care le-ar fi consumat strămoșii vânători-culegători înainte de dezvoltarea agriculturii, ceea ce a dus la dieta occidentală caracterizată prin lactate, cereale și produse alimentare procesate.
Alimentele consumate sunt proteine slabe, carnede la animale hrănite cu iarbă, alimente integrale, fructe, ouă, păsări, legume, nuci și semințe.
Fiind un mod natural restrictiv de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați, doar zaharurile din fructe sunt permise și interzice consumul de lactate, carne de la animale hrănită cu cereale și produse alimentare procesate.
Unele versiuni dietetice flexibile Paleo permit lactate precum untul și brânza și tuberculii precum cartofii dulci.
Beneficii – Deoarece glucidele sunt limitate, cantitatea de glucoză din organism este scăzută, declanșând utilizarea grăsimilor ca sursă de combustibil.
Acest lucru poate duce la pierderea în greutate semnificativă.
Dezavantaje – Elimină produsele alimentare nutritive și sănătoase, cum ar fi leguminoasele, cerealele integrale și lactatele.
Deși se pretinde că minimizează riscul bolilor de inimă prin reducerea factorilor de risc precum tensiunea arterială, zahărul din sânge, colesterolul și trigliceridele din sânge, unele cercetări arată că ar putea fi o dietă care face rău pentru sănătatea inimii.
BODY LINE SLIM PACK – suplimente slabit pentru femei
Conține 3 suplimente slabit de top ce asigură pierderea în greutate, prin accelerarea metabolismului, transformarea grăsimilor în energie și inhibând senzația de foame.
Apasă aici pentru slăbire rapidăCe să mănânci în dieta Atkins?
- Carne de vită, porc, miel, pui, slănină
- Pește și fructe de mare grase
- Ouă
- Legume cu conținut scăzut de carbohidrați
- Lactate cu conținut ridicat de grăsimi
Dieta Atkins – diete de slabit rapide
Este o dietă renumită, rapidă, de scăderea în greutate, cu conținut scăzut de carbohidrați, ai cărei susținători cred că poți pierde o cantitate considerabilă de kilograme din consumul de proteine și grăsimi în orice cantitate, dar fără carbohidrați.
Această dietă cu conținut scăzut de carbohidrați se concentrează pe controlul nivelului de insulină din organism, motivând că cantități mari de carbohidrați rafinați duc la creșterea și scăderea rapidă a nivelului de insulină.
Când nivelurile de insulină cresc, ele declanșează răspunsul organismului pentru a conserva energia din alimentele consumate.
Prin urmare, șansele ca organismul să utilizeze grăsimile stocate ca sursă de energie sunt mai mici.
Împărțită în 4 faze, prima fiind faza de inducție prin care mănânci sub 20 de grame de carbohidrați într-o zi, timp de două săptămâni.
Apoi începi să reintroduci încet carbohidrații sănătoși în dietă pe măsură ce te apropii de greutatea dorită.
Ce să mănânci în dieta intermitentă?
- Alimente bogate în fibre, cum ar fi nuci, fasole, fructe
- Legume și alimente bogate în proteine
- Carne, pește, tofu
- Masticarea gumelor bogate în fibre
- Bea multa apă
Dieta intermitentă – postul intermitent
Diete de slabit rapide
Aceasta este un model alimentar care este împărțit în perioade de mâncare și post.
- Nu limitezi ceea ce consumi, ci controlezi când mănânci alimente diferite.
Poate fi eficientă dacă este urmată în mod corespunzător.
Nu compensa excesiv consumând calorii în exces atunci când nu postești.
Diferite tipuri de diete ce includ postul:
- Metode 16/8 – omite micul dejun – perioada zilnică de mâncare ar trebui să fie la 8 ore distanță, apoi postești pentru restul de 16 ore ale zilei.
- Metoda Mănâncă-stop-mănâncă – Postești 24 de ore o dată sau de două ori pe săptămână, în zile non-consecutive.
- Dieta 5:2 – timp de 5 zile, ia caloriile zilnice obișnuite, apoi limitează aportul de calorii la 500-600 în 2 zile non-consecutive ale săptămânii.
- Dieta războinic – Ia o masă uriașă noaptea și cantități mici de legume și fructe crude în timpul zilei.
- Post alternativ de zi – un plan de post intermitent cu o structură ușor de reținut. În această dietă, postim la fiecare două zile și poți mânca orice vrei în zilele fără post.
O altă dietă de post include dieta militară.
Câte tipuri diferite de diete de slăbire rapidă există?
De fapt, există nenumărate de diete în scopuri cum ar fi pierderea în greutate.
Concluzia este să îți înțelegi corpul și să selectezi un plan sănătos de slăbire care să fie durabil, ținând cont de faptul că diferite diete funcționează pentru diferite persoane.
Cu o cunoaștere a diferitelor tipuri de diete, poți să selectezi pe cea care te va ajuta să îți atingi obiectivele de slăbire.
Este bine să obții și aprobarea medicului și a unui dietetician, înainte de a încerca orice plan de masă.
Dietele sunt excelente, însă corpul tău îți va mulțumi dacă îți completezi planul de nutriție sănătoasă cu un antrenament bun la sala de sport.