Totul despre testosteron

Testosteron ul este un hormon atat la barbati, cat si la femei.

 
Testosteronul este un hormon găsit la om, precum și la alte animale. Testiculele produc testosteronul la bărbați. Ovarele femeilor fac, de asemenea, testosteron, deși în cantități mult mai mici., fata de barbati.

Producția de testosteron începe să crească semnificativ în perioada pubertății și începe să scufunde după vârsta de 30 de ani. 
Testosteronul este cel mai adesea asociat cu antrenarea sexuală și joacă un rol fundamental în producția de spermă. De asemenea, afectează masa osoasă și musculară, modul în care bărbații depozitează grăsimea în organism și chiar producția de celule roșii. Nivelurile de testosteron ale unui bărbat pot afecta și starea de spirit.

Testosteronul este anti-catabolic cat si un steroid anabolic puternic. Acest lucru este foarte important pentru cresterea masei musculare si pentru recuperarea rapida.

nu steroizilor

Ce se intampla cand ai niveluri scazute de testosteron 

Nivelurile scăzute de testosteron, numite și niveluri scăzute de T, pot produce o varietate de simptome la bărbați, inclusiv: 

  • scăderea antrenării sexuale
  • mai puțină energie 
  • creștere în greutate
  • sentimente de depresie 
  • toane 
  • stimă de sine scazută 
  • mai puțin păr 
  • oase mai subțiri 
  • În timp ce producția de testosteron se reduce în mod regular pe măsură ce omul îmbătrânește, alți factori pot determina scăderea nivelului de hormoni. Vătămarea testiculelor și a tratamentelor pentru cancer, cum ar fi chimioterapia sau radiațiile, pot afecta negativ producția de testosteron.  Condițiile cronice de sănătate și stresul pot reduce, de asemenea, producția de testosteron. Unele dintre acestea includ: 
  • SIDA
  • boală de rinichi 
  • alcoolism 
  • ciroza ficatului 

Cum se produce testosteronul?

La barbati, testosteronul este produs de catre testicule si mai exact de niste celule Leydig.
La femei, ovarele si glandele suprarenale produc testosteronul, dar in cantitati mult mai mici decat la barbati.
Toti hormonii nostri au la baza conversia din colesterol.

Ce rol are testosteronul?

– Cresterea masei musculare si a fortei
– Blocheaza absorbtia grasimilor si impiedica depozitarea acestora. Prin cresterea Metabolismului Bazal, favorizam si mai mult folosirea grasimilor ca sursa de energie.
– Imbunatateste memoria si influenteaza sentimentele si emotiile.
– Mentine densitatea osoasa si cresterea oaselor prin cresterea numarului de globule rosii.
– Creste fluxul sanguin si pomparile inimii.
– Sustine producerea spermei si promoveaza cresterea penisului si erectia.
– Sustine producerea de colagen si productia de par.
– Este anticatabolic.
– Creste forta.
– Creste rezistenta la efort.

Cum se testeaza Testosteronul?


Un simplu test de sânge poate determina nivelurile de testosteron. Există o gamă largă de niveluri normale sau sănătoase de testosteron care circulă în fluxul sanguin. 
Gama normală de testosteron pentru bărbați este cuprinsă între 280 și 1.100 nanograme pe decilitru (ng/dL) pentru bărbații adulți și între 15 și 70 ng/dL pentru femeile adulte, potrivit Universității noise Rochester Medical Center . 
Intervalele pot varia între laboratoare diferite, de aceea este significant să discutați cu medicul dumneavoastră despre rezultatele dumneavoastră. 

testosteron test


Dacă nivelul de testosteron al unui bărbat adult este sub 300 ng/dL, un doctor poate face un antrenament pentru a determina cauza testosteronului scăzut, conform Asociației Urologice Americane . 
Nivelurile scăzute de testosteron pot fi un semn al problemelor glandelor hipofizare . Glanda hipofizară trimite un hormon de semnalizare testiculelor pentru a produce mai mult testosteron. 
Un rezultat scăzut al testului T la un bărbat adult ar putea însemna că hipofiza nu funcționează corect. Dar un tânăr pre-adult cu nivel scăzut de testosteron ar putea avea o pubertate întârziată. 
Nivelurile de testosteron moderat crescute la bărbați tind să producă puține simptome vizibile. Băieții cu niveluri mai mari de testosteron pot începe pubertatea mai devreme. Femeile cu testosteron mai mare decât normal pot dezvolta trăsături masculine. 
Un nivel anormal de ridicat de testosteron ar putea fi rezultatul unei afecțiuni a glandelor suprarenale sau chiar a cancerului testiculelor. 
Niveluri ridicate de testosteron pot apărea și în condiții mai puțin grave. De exemplu, hiperplazia suprarenală congenitală , care poate afecta bărbații și femeile, este o cauză rară, dar naturală pentru producția crescută de testosteron. 
Dacă nivelul de testosteron este extrem de ridicat, medicul dumneavoastră poate comanda alte teste pentru a afla cauza. 

masa musculara rapida

Terapia de inlocuire a testosteronului

Producția redusă de testosteron, afecțiune cunoscută sub numele de hipogonadism , nu necesită întotdeauna tratament. 
Puteți fi candidat la terapia de înlocuire a testosteronului dacă T scăzut interferează cu sănătatea și calitatea vieții. Testosteronul artificial poate fi administrat pe cale orală, prin injecții sau cu geluri sau plasturi pe piele. 
Terapia de înlocuire poate produce rezultatele dorite, cum ar fi o masă musculară mai mare și o provocare sexuală mai puternică. Dar tratamentul are unele reacții adverse. Acestea includ:

  • ten gras
  • retenție de fluide
  • testiculele se micșorează 
  • scăderea producției de spermă 
    Unele studii Sursa de încredere nu au găsit niciun risc mai mare de cancer de prostată cu terapia de înlocuire a testosteronului, dar continuă să fie un subiect al cercetărilor în curs. 
    Un studiu sugerează că există un risc mai mic de cancer agresiv de prostată pentru cei care sunt tratați cu testosteron, dar este nevoie de mai multe cercetări. 
    Cercetările arată puține dovezi de modificări psihologice anormale sau nesănătoase la bărbații care au primit terapie testosteronată supravegheată pentru a trata T scăzut, potrivit unui studiu din 2009 în jurnal Terapeutică și gestionarea riscurilor clinice Sursa de încredere.
Reuzultate M.M.A 33

Concluzii cu privire la testosteron

Testosteronul este cel mai frecvent asociat cu antrenarea sexuală la bărbați. De asemenea, afectează sănătatea mintală, masa osoasă și musculară, depozitarea grăsimilor și producția de globule roșii. 
Niveluri anormal de scăzute sau ridicate pot afecta sănătatea psihică și fizică an unui bărbat. 
Medicul dumneavoastră vă poate verifica nivelul de testosteron cu un simplu test de sânge. Terapia cu testosteron este disponibilă pentru a trata bărbații cu niveluri scăzute de testosteron. 
Dacă aveți T scăzut, întrebați-vă medicul dacă acest tip de terapie vă poate beneficia.

Ce alimente cresc secretia de testosteron natural?

Iata cum poti creste nivelul testosteronului in mod natural:

  • foloseste suplimente Testobooster, cum ar fi Tribulus Terrestris sau Arginina sau M.M.A 33 ce contine toate ingredientele pentru o masa musculara rapida + Testobooster.
  • suplimente pentru marirea naturala de testosteron si a potentei masculine
  • alimente aromatice: ceapa si usturoiul, ajuta la cresterea cantitatii si calitatii spermei.
  • proteinele de origine animala, cum ar fi carnea de vita, puiul sau ouale, chiar si semintele contin proteine de calitate. Testosteronul este produs din colesterol, iar lipsa grasimilor va afecta cantitatea de testosteron.
  • pestele gras ca somonul, macroul sau tonul contin vitamina D ce ajuta la forta musculara si ajuta la producerea testosteronului la barbati.
  • grasimea acumulata este direct proportionala cu lipsa de testosteron din organism, sau mai bine spus, de deficienta de testosteron. Incearca sa scapi de grasimea excesiva prin mult sport, astfel, nivelul de testosteron va reveni la normal, vei avea o mai mare forta si implicit, o masa musculara marita.
  • renunta la alcool. Dupa 5 zile de consum de alcool, nivelul de testosteron scade dramatic.
  • fa sport! Bodybuilding – ridicarea de greutati
  • dormi suficient de mult, minim 8 ore pe noapte si o ora la pranz.
  • feriti-va de plastic. Sunt deja studii care arata, ca persoanele ce intra in contact cu plasticul, prin diferite bauturi sau mancaruri, sunt afectati de nivele mici de testosteron.
M.M.A 33 masa musculara

Vom incerca sa va dam toate detaliile si studiile cu privire la steroizi. Speram, ca prin aceste articole, veti renunta la toate zvonurile aruncate in piata de cei ce au ca interes, doar profitul.
Din acest grup infractional, fac parte foarte multe firme producatoare de suplimente nutritive sau distribuitori.

Steroizi buni sau rai? Spune nu anabolizantelor!

Nu exista steroizi buni! Prin indemnarea la folosire a acestor anabolizante, multe firme de suplimente nutritive, vor sa faca o asociere intre rezultatele rapide si brandul lor de suplimente. Dar cu efectele secundare cum ramane? Apa trece, pietrele raman.
Cititi toate articolele nostre cu privire la steroizi!

Majoritatea firmelor producatoare de suplimente nutritive, folosesc pentru a se promova, imaginea sportivilor de performanta, sau imaginea persoanelor foarte mari. Se stie foarte clar ca nu se pot obtine asemenea rezultate, fara steroizi. De ce?

Se poate sport fara steroizi?

Sigur ca se poate. Si inca cum. Satisfactiile sunt mult mai mari, cand folositi doar suplimente nutritive, mancare de calitate si mult sport.

 Da, dar nu sunt aceleasi rezultate fara steroizi….

Cred ca va asteptati sa spun ca nu este adevarat. Nu, voi fi sincer. Rezultatele apar mult mai repede folosind steroizi, dar esti sigur ca se merita pretul ulterior? rezultatele pot aparea de 2-3 ori mai repede si de 2-3 ori mai mari.

                        Care sunt efectele secundare ale steroizilor

Am putea sa va spunem pe scurt, care sunt putinele beneficii, ar fi mult mai usor. dar o sa trecem rapid in revista, urmand sa revenim cu un articol mai detaliat cu privire la efectele secundare ale steroizilor.

  • acnee
  • nervozitate
  • cadera parului
  • devii total antisocial
  • impotenta
  • scaderea dorintei sexuale, a libidoului
  • sexul nu va mai fi niciodata la fel
  • caderea psihicului, deoarece “minunea” nu va tine dupa renuntarea la ei.
  • corpul nu va mai reactiona pozitiv, nici macar la o simpla proteina sau creatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *