Carnitina beneficii pentru pierderea in greutate

Carnitina beneficii pentru pierderea in greutate

Warning: Undefined variable $url in /home/r105346body/masamusculara.ro/wp-content/plugins/links-auto-replacer/public/class-lar-public.php on line 171

Carnitina beneficii pentru pierderea in greutate

L-Carnitina (carnitina) este un supliment puternic care te poate ajuta sa iti atingeti obiectivele, pentru un corp sanatos si de invidiat.

Aceasta mica molecula valoroasa a fost un element fundamental in comunitatile de sportivi de ani buni, datorita capacitatii sale de a te ajuta sa pierzi in greutate si sa iti cresti capacitatile creierului.

Afla mai multe despre beneficiile carnitinei, plus efectele secundare, siguranta si dozarea.

Carnitina beneficii pentru pierderea in greutate - structura

Ce este carnitina?

Carnitina este un aminoacid produs in mod natural in corpul tau, pentru a genera energie. Se gaseste si in proteine ​​animale – si anume in carnea rosie.

Multe persoane se completeaza cu carnitina, datorita beneficiilor sale potentiale.

Carnitina beneficii

Poti utiliza carnitina pentru a iti imbunatati functia cognitiva, cunostintele, antrenamentele si multe altele.

Carnitina ajuta mitocondriile sa arda grasime si sa creeze mai multa energie – in special pentru muschi si creier.

L-Carnitina are doua avantaje principale:

Muta combustibilul (sub forma de acizi grasi) catre mitocondriile tale musculare, care iti acumuleaza productia de energie si creste rezistenta.

De asemenea, carnitina iti impinge metabolismul spre arderea grasimilor, in timp ce lucrezi.

Carnitina beneficii pentru pierderea in greutate - scapa de burta

 

Carnitina beneficii: Cum ajuta la pierderea grasimilor?

Daca nivelul de insulina este scazut – de exemplu, de la consumul unei diete keto, de la postul intermitent, de la antrenamentul intens sau de la un deficit de caloriicarnitina devine foarte importanta pentru arderea grasimilor.

Atunci cand corpul tau arde grasime pentru combustibil, are nevoie de grasimi depozitate (sau de grasimi pe care le mananci), pe care le descompune in acizi grasi si trimite acizii grasi in mitocondriile tale. Mitocondriile tale transforma acei acizi grasi in ATP (energie) care iti alimenteaza celulele.

Insa, acizii grasi nu pot intra in mitocondrii, singuri. Ei folosesc ceva numit carnitina.

  • Practic, carnitina se fixeaza pe acizi grasi si ii transporta in mitocondriile tale. Ofera acestora materii prime pentru a produce mai multa energie si pentru a functiona la maxim.

Cu alte cuvinte, ai nevoie de carnitina pentru a metaboliza grasimea.

Daca ai un nivel scazut de carnitina, grasimea nu poate intra in mitocondriile si te chinui sa o utilizezi pentru combustibil.

Insa, cu carnitina abundenta, metabolismul tau functioneaza ca o masina bine unsa, care arde grasimile si astfel pierzi in greutate. 

Carnitina beneficii pentru functiile creierului

Carnitina sub forma de supliment, poate trece bariera sange-creier, oferindu-i acces la colectia densa de mitocondrii din creierul tau, precum si la mitocondrii din restul corpului.

Asta explica de ce carnitina a devenit atat de populara, ca supliment.

Iata ce spun cercetarile despre beneficiile carnitinei asupra imbunatatirii functiei creierul:

  • Mai multa energie mentala si fizica: Barbatii si femeile in varsta care au luat zilnic carnitina au inregistrat un impuls semnificativ la nivelul lor de energie, fizica si mentala, precum si o capacitate cognitiva globala mai buna.
  • Imbunatateste functia cognitiva: persoanele cu un nivel scazut de carnitina vad o scadere majora a functiei creierului.

Luand carnitina, vor experimenta o imbunatatire majora a functiei creierului.

  • Scade inflamatia: carnitina scade inflamatia la adultii sanatosi. O parte din aceasta se datoreaza faptului ca, prin carnitina, creste glutationul, antioxidantul stapan al corpului tau.

Si, dupa cum se dovedeste, carnitina scade daunele asupra celulelor creierului si dupa consumul de bauturi alcoolice. 

  • Creste circulatia: la adultii sanatosi, carnitina a crescut circulatia si fluxul de sange bogat in nutrienti dupa o masa bogata in grasimi.

Un flux sanguin bun este o parte esentiala a functiei musculare si a creierului.

  • Imbunatateste concentrarea: L-Carnitina imbunatateste atentia, atat la copiii cu ADHD, cat si la adultii care se lupta cu oboseala mentala.

In studii, s-a aratat ca l-carnitina imbunatateste energia mentala si fizica, imbunatateste puterea creierului, scade inflamatia, stimuleaza circulatia si creste concentrarea mentala.

Carnitina beneficii pentru miscare si sport

 

L-Carnitina pentru exercitii fizice si recuperare

Carnitina este un element fundamental al comunitatii culturismului de ani buni. Exista multe cercetari decente, pentru a o sprijini.

Carnitina beneficii:

Creste rezistenta: intr-un studiu efectuat pe 24 de tineri pregatiti pentru rezistenta, care au luat carnitina cu 90 de minute inainte de un antrenament intens, participantii s-au bucurat de o crestere semnificativa a puterii, precum si de un nivel mai scazut al lactatului (lactatul contribuie la senzatia de arsura in muschii dvs.).

Arde mai multa grasime: barbatii tineri care au luat carnitina au ars mai multe grasimi in timpul exercitiilor fizice moderate, iar muschii lor au produs mai multa energie in timpul exercitiilor fizice intense.

Creste testosteronul: barbatii care au luat carnitina dupa ridicare au avut mai multi receptori densi de hormoni in muschii lor, ceea ce arata ca si-au imbunatatit absorbtia de testosteron.

Cu alte cuvinte, carnitina nu iti creste testosteronul; te face mai bun la utilizarea testosteronului pe care il ai.

Recuperarea vitezei: carnitina poate accelera recuperarea si reduce inflamatia musculara dupa exercitii fizice, atat la barbati, cat si la femei.

Sensibilitate mai buna la insulina: carnitina imbunatateste sensibilitatea la insulina la persoanele care nu proceseaza bine glucoza.

Construieste muschi: carnitina este un supliment puternic anti-imbatranire, daca esti mai in varsta si vrei sa construiesti muschi.

La persoanele in varsta, scade oboseala musculara si creste pierderea de grasime. 

Reduce oboseala musculara: Un studiu a constatat ca L-Carnitina scade oboseala musculara si la tineri.

Carnitina te poate ajuta sa lucrezi mai mult in sala si sa te recuperezi mai repede.

Si daca esti mai in varsta, carnitina este utila in special pentru mentinerea nivelului de energie si varsarea grasimilor corporale.

DOZARE: Cata carnitina trebuie sa iei? Carnitina beneficii

L-Carnitina este un plus valoros la rutina ta suplimentara zilnica, mai ales daca esti sportiv sau cauti beneficii anti-imbatranire.

Iata ce trebuie sa stii:

  • Majoritatea studiilor pe care tocmai le-ai citit au folosit intre 1-3 grame de carnitina, zilnic.
  • Un gram pe zi pare a fi un mod bun pentru a incepe. Din acest punct, poti creste sau micsora doza dupa cum consideri de cuviinta.
  • Ca si in cazul majoritatii suplimentelor, calendarul conteaza.

Iata exemple de planuri pentru a lua carnitina:

  • Carnitina beneficii anti-imbatranire: 1-2 grame pe zi; jumatate dimineata si jumatate dupa-amiaza;
  • L-Carnitina pentru fitness si arderea grasimilor: 1-3 grame pe zi; cu 90 de minute inainte de exercitiu (pentru a creste rezistenta musculara) si 30 minute dupa exercitiu (pentru a accelera recuperarea).

Asigura-te ca iei in considerare orice instructiuni de dozare de pe ambalajul suplimentului.

Efectele secundare ale carnitinei

Carnitina este considerata in general sigura pentru majoritatea oamenilor.

Insa, pe langa beneficii, carnitina poate prezenta unele reactii adverse, inclusiv:

    1. Stomac deranjat
    2. Greata
    3. Varsaturi
    4. Durere de cap
    5. Gura uscata
    6. Neliniste

Desigur, consulta medicul inainte de a incerca orice nou supliment, mai ales daca esti gravida, alaptezi sau ai o afectiune medicala grava.

Daca incerci carnitina, incepe lent si acorda atentie felului in care te simti. Micile schimbari te ajuta sa descoperi cu adevarat beneficiile carnitinei.

SUPLIMENTE NUTRITIVE PENTRU SLABIRE

Citeste in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *